Er is heel veel speelgoed voor konijnen 

Speelgoed is er voor allerlei verschillende huisdieren waaronder honden en katten maar ook  konijnen. Eigenlijk zou elk konijn speelgoed tot zijn of haar beschikking moeten hebben. Speelgoed zorgt er namelijk onder andere voor dat een konijn in beweging blijft en zich niet gaat vervelen.  

Er zijn oneindig veel verschillende soorten speelgoed voor konijnen. Online en in dierenwinkels kun je allerlei speelgoed kopen. Je kunt daarentegen ook onwijs veel speelgoed zelf maken. 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten speelgoed voor konijnen. Dit betekent ook dat je al voor heel weinig geld speelgoed voor jouw konijn kunt regelen. Wat voor soort speelgoed jouw konijn leuk vind zal per konijn anders zijn. 

Waarom konijnen speelgoed nodig hebben 

Er zijn verschillende redenen om een konijn speelgoed te geven om mee te spelen. Ten eerste zijn konijnen over het algemeen hele actieve dieren. Dat betekent ook dat konijnen het heel leuk vinden om in beweging te zijn. Veel soorten speelgoed motiveren het konijn om in beweging te komen. 

Dat speelgoed ervoor zorgt dat een konijn actief is heeft ook nog een ander groot voordeel. Konijnen moeten namelijk wel in beweging blijven omdat ze anders te dik kunnen worden. Een konijn dat te dik is loopt meer risico op verschillende gezondheidsproblemen. 

Speelgoed heeft ook nog andere gezondheidsvoordelen. De tanden van konijnen blijven hun hele leven door groeien. Door eten en knagen slijten de tanden langzaam af waardoor ze een goede lengte behouden. Speelgoed kan konijnen stimuleren om meer te knabbelen. 

Tenslotte zijn konijnen hele slimme dieren waardoor ze zich ook al snel kunnen gaan vervelen. Speelgoed zorgt ervoor dat het konijn iets te doen heeft wanneer deze zich verveelt. Een andere manier om verveling bij konijnen tegen te gaan is door ze een trucje zoals een high five te leren

Er zijn heel veel soorten speelgoed verkrijgbaar 

Wanneer je een dierenwinkel of tuincentrum binnenkomt kun je overweldigd worden door de grote hoeveelheid konijnen speelgoed. Ook online kun je vanalles vinden waar jouw konijn mee kan spelen. Door dit grote aanbod kan het lastig zijn om het juiste speelgoed te vinden. 

Het vinden van het juiste speelgoed hoeft echter helemaal niet zo moeilijk te zijn. Veel konijnen kunnen zich namelijk vermaken met allerlei verschillende soorten speelgoed. Door regelmatig nieuw en ander speelgoed aan te bieden voorkom je dat jouw konijn verveeld raakt. 

Een goed voorbeeld van populair speelgoed zijn figuurtjes gemaakt van touw. Dit speelgoed heeft vaak de vorm van eten. Konijnen kunnen zich hier heel lang mee vermaken door erop te knabbelen en aan te trekken. 

Speelgoed met geluid is er voor honden en katten maar zeker ook voor konijnen. Dit is in veel gevallen een balletje of een rol zijn waar een belletje in zit. Het geluid van het belletje motiveert het konijn om ermee te spelen. Wanneer je jouw konijn binnen hebt kan dit geluid als vervelend worden ervaren, dit is dan ook iets om rekening mee te houden. 

Tenslotte zijn er allerlei verschillende soorten denk spelletjes voor konijnen. Dit kan onder andere zijn in de vorm van een blokken die ze ergens uit moeten halen. Een variatie hierop is een spel waarbij het konijn schuiven moet verplaatsen. Deze spellen kunnen ook worden gecombineerd met eten. 

Speelgoed met eten combineren 

Konijnen zijn ontzettend gek op lekkere snacks. Het is dan ook geen gek idee om speelgoed met eten te combineren. Je kunt bijvoorbeeld kleine hoeveelheden fruit zoals kokos of banaan als snack geven. Ook groenten zoals wortel doen het bij konijnen altijd goed. Nog beter is om groenvoer als snack te geven, denk hierbij bijvoorbeeld aan paardenbloem

Veel gezonde snacks voor konijnen zijn verse producten. Dit betekent ook dat deze producten al snel oud en vies kunnen worden. Konijnen kunnen erg ziek worden wanneer ze bedorven voedsel eten. Als je verse snacks geeft is het daarom belangrijk om niet opgegeten snacks op tijd weg te halen. 

Een van de soorten speelgoed waarbij konijnen een snack eten is een snuffelmat. Bij een snuffelmat gaat het konijn zelf op zoek naar de snack. Deze matten kunnen gemaakt zijn van allerlei verschillende soorten materiaal waaronder vilt en hennep. 

Ander speelgoed waarbij konijnen zelf op zoek moeten naar een snack is de konijnen boom. Dit is een boom vormig stuk speelgoed waar je snacks in kunt verstoppen. Daarbij kun je bij sommige bomen ook nog snacks aan de boom hangen. Ook zonder dat je er snacks in doet is dit een leuk stuk speelgoed voor konijnen. 

Je kunt ook een touwtje ophangen met daaraan snacks. Deze snack touwtjes zijn kant en klaar te koop maar kun je ook zelf maken. Door de touwtjes wat hoger in het hok op te hangen moet konijnen moeite doen om erbij te kunnen. Dit is voor konijnen een leuk spelletje met een lekkere beloning. 

Veel konijnen vinden het leuk om met een balletje te spelen. Als jouw konijn dit ook leuk vind dan is een balletje met snacks erin het perfecte speelgoed. Wanneer jouw konijn met het balletje gaat rollen komen de snacks uit het balletje. Dit zal jouw konijn nog meer motiveren om met het balletje te spelen. 

Naast de balletjes waar je snacks in kunt doen zijn er ook balletjes van wilgen. Konijnen kunnen deze als bal gebruiken om mee te spelen maar ze kunnen er ook lekker aan knagen. Dat de bal zeer geschikt is om aan te knagen betekent wel dat hij sneller kapot gaat en vervangen moet worden. 

Speelgoed voor konijnen kan super goedkoop zijn 

Speelgoed voor konijnen hoeft helemaal niet duur te zijn. Konijnen kunnen zich met heel veel dingen goed vermaken. Daarnaast kun je heel veel soorten speelgoed ook goed zelf maken. 

Een relatief goedkoop stuk speelgoed dat overal verkrijgbaar is is een balletje. Balletjes voor konijnen zijn er is allerlei verschillende soorten. Zo zijn er verschillende kleuren, groottes en kunnen ze van verschillende soorten materiaal gemaakt zijn. Een konijn kan hier uren zoet mee zijn. Ook kun je hiermee samen met jouw konijn spelen en kunnen konijnen zelfs samen met een bal spelen. 

Konijnen zijn dol op tunnels en deze kun je gemakkelijk zelf creëren. Mocht je in de schuur nog buizen hebben liggen dan zijn deze mogelijk al geschikt als tunnel. Je kunt ook gemakkelijk tunnels creëren van karton van dozen. 

Naast het maken van een tunnel is er nog veel meer dat je kunt doen met een kartonnen doos. Zo kun je van een kartonnen doos gemakkelijk een huisje maken waar ze zowel op als in kunnen. Als je meerdere dozen hebt kun je hier een heel parcours van maken waar jouw konijn doorheen kan kruipen. 

Graven is iets waar konijnen dol op zijn. Alles waar konijnen in kunnen graven zal het daarom bij konijnen erg goed doen. Dit kan bijvoorbeeld een zandbak zijn maar ook een doos gevuld met papiersnippers
Konijnen houden van dingen slopen. Wanneer een konijn makkelijk iets kan slopen heeft hij het idee dat hem iets gelukt is. Dit geeft het konijn vervolgens weer een gevoel van voldoening. Speelgoed kan daarom zelfs zo simpel zijn als een flinke stapel kranten om te slopen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *